About

Welkom op de website van Ronald Eckringa.

 Mijn allereerste stappen in de wereld van de fotografie maakte ik met een oude Oost-Duitse Praktica BC1. Je kent het wel: zo eentje waar je nog ouderwets een filmpje in de achterkant moet stoppen. Fantastisch om mee te stoeien en magisch om zo’n ding in je hand te houden. Maar ondanks alle nostalgie dat zo’n oud gebakje met zich meebrengt, kreeg mijn fotografie pas echt een boost toen ik met een digitale camera aan de slag ging. De magie van de donkere kamer kon het niet winnen van het gemak en de mogelijkheden van een goeie monitor.

Synchroon met het eerste gebruik van een digitale camera ging ik ook voor het eerst hobby’s met elkaar combineren:  sport en fotografie. Als mede-oprichter van  www.mixfight.nl lag het voor de hand dat het accent daarbij in eerste instantie ook vooral op vechtsport kwam te liggen.

Maar ook muziek, en de sfeer er omheen, heeft altijd mijn interesse gehad. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat ik na enige tijd ook concerten ben gaan fotograferen. En ook al zou je dat op het eerste gezicht misschien zo niet zeggen, maar sport en concerten hebben fotografische gezien veel met elkaar gemeen.

Ook nu ben ik mijn terrein nog steeds verder aan het verkennen. Steeds vaker gebeurt het dan ook dat ik in de periferie van sport of concerten aan het fotograferen ben. En steeds vaker gebeurt het ook dat ik portretten aan het maken ben of toch zo af en toe een model voor  m’n camera heb staan. Een aantal voorbeelden daarvan heb ik op mijn website geplaatst. Neem gerust eens een kijkje in mijn portfolio om eens wat indrukken op te doen, wandel eens door de verschillende categorieën, of kijk gewoon maar eens in mijn blog. Veel plezier!

Ronald Eckringa
Info@eckringa.nl
0575-514927